Info-Kanaal Kentalis met gebaren journaal

Kentalis Guyotschool VSO heeft het Info-Kanaal in gebruik genomen op 4 grote schermen met ieder een eigen kanaal. De schermen zijn geïnstalleerd door onze partner Hecla Professional. De Kentalis Guyotschool VSO is een tweetalige school voor voortgezet speciaal onderwijs aan dove en slechthorende leerlingen in Haren. (http://www.kentalis.nl)

Met het Info-Kanaal wil de school de leerlingen onder andere informeren over roosterwijzigingen, maar ook de leerlingen op de hoogte brengen van actuele nieuws. Info-Kanaal download en toont automatisch het meest actuele:

  •     Videojournaal NU24
  •     NOS Journaal met gebarentolk
  •     NOS Jeugdjournaal met gebarentolk

Deze gebarenjournaals worden op de Info-Kanaal contentserver elke dag automatisch opgenomen van de Nederlands televisie en opgehaald door het Info-Kanaal systeem. Zo draait er automatisch het laatste actuele gebaren journaal.

Kentalis VSO heeft middels een innovatie project aanvraag hiervoor een interne subsidie verkregen voor realisatie van een pilot van 2 jaar. De project aanvraag met als titel Dynamisch (wereld)kennis- en informatiesysteem heeft als doel dat het wereldburgerschap van leerlingen wordt gestimuleerd. De leerlingen nemen op gelijkwaardig niveau met horende mensen kennis van nieuws in de wereld (binnen en buiten Nederland), ze worden betrokken bij mondiale uitdagingen van deze tijd. (ze kunnen daardoor dezelfde vaardigheden opdoen als horenden.)